Media Aktive nis Praktiken Intensive 2015, ku ftohen te rinj te deges se gazetarise dhe aktiviste te rinj te apasionuar me prodhimet Video. Praktika 3 mujore ne regji, gazetari, montazh, fotografi kesaj rradhe finalizohet me nje konkurs.
Punet e realizuara gjate praktikes do te garojne per tre cmime. Tematika e videove dhe fotografive te realizuara gjate praktikes eshte e lidhur me problemet sociale qe vendi yne po kalon. Videoprodhimet nuk duhet te jene thjesht ndergjegjesuese por edhe te tilla qe te ofrojne zgjidhje te mundshme te problemeve.