VIDEOREPORTAZH: Varfëria dhe mungesa e strehimit për komunitetin rom

Ne Praktiken Intensive 2014 jemi fokusuar ne pese ceshtje te mprehta sociale, qe variojne nga Dhuna ne familje, tek problemet me mjedisin urban apo diskriminimin e komunitetit Rom. Ky reportazh eshte fryt i punes se studenteve qe u angazhuan per ceshtjen rome. Ne shkuam ne vendbanimin rom ne Shkoze dhe arritem te ralizojme kete videoreportazh. Juna Cucka, Erina Laska, Preveza Dervishllari, Xhekson Cela dhe Klaudio Taho jane studentet qe kontribuan ne realizimin e puneve per ceshtjet e Komunitetit Rom.

VIDEO: Sonila Koxheri - Panairi i Kafese

Sonila Koxheri (djathtas ne foto) ka pergatitur nje kronike ne lidhje me Panairin e Kafese qe zhvillohet keto dite ne Hotel Rogner. Kjo kronike eshte detyra e saj per Kursin e Prezantimit televiziv me Enkel Demin. 

VIDEO: Regji televizive në Praktikën Intensive 2013

Indrit Kasmi gjate leksionit te regjise televizive shpjegon bazat e regjise televizive per studentet e praktikes. Praktika intensive ne gazetarine televizive eshte nje program i Qendres media Aktive, i mbeshtetur nga Fondacioni Shoqerise se Hapur per Shqiperine SOROS. Praktika eshte falas per studentet dhe synon aftesimin e tyre sa me te mire ne profesionin e gazetarit radioteleviziv. 

Radio në Praktikën Intensive - 30 Shtator 2013

Ne vijuam trajnimin ne Radio me nje prezantim nga "Radio Producers Handbook", nje liber shume praktik qe meson sesi te prodhosh nje emision te mire radiofonik dhe shume nga "hiletë" e profesionit. Kapitulli 3 i librit jep disa udhezime shume te rendesishme ne lidhje me pergatitjen e intervistave, te cilat praktikantet do i vene ne praktike ne proven e se martes ne kursin e Radios.

Çfarë është "Praktika Intensive"?

Praktika Intensive ne Gazetari  eshte nje projekt i qendres Media Aktive i mbeshtetur nga Fondacioni i Shoqerise se Hapur per Shqiperine - Soros. Ky projekt u mundeson studenteve te sapodiplomuar dhe atyre ne prag diplomimi te praktikojne profesionin per te mesuar procesin e punes ne nje Radio Televizion, dhe perdorimin e pajisjeve dhe software-ve te standardit industrial.

Faqet